Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nere för räkning
Isbn: 978-91-7799-629-3
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2023

E-bok

Nere för räkning

Det är en regnvåt söndagskväll i februari när Mikaelas tillvaro krossas. Hon häktas för dopningsbrott och döms till 14 månaders fängelse.

Mikaela Laurén, svensk simnings stora framtidshopp, som lyckats ta 16 individuella SM-guld, satt tre svenska rekord och drömt om OS-deltagande, är plötsligt någon som ingen vill kännas vid. Hennes bästa vän vänder henne ryggen. I häktet tappar Mikaela livslusten och skammen får henne att vilja begå självmord.

Men tack vare en klok plit, familjen, terapi och en rejäl portion jävlar anamma hittar Mikaela tillbaka till livslusten. I fängelset bestämmer hon sig för att bli en ny människa, tränar för maraton, utbildar sig och skaffar vänner för livet.

31 år gammal bestämmer hon sig för att bli proffsboxare och använder all sin berömda drivkraft i boxningsringen. Idag har hon blivit någon man talar om i boxningssammanhang. Hon har slutat skämmas. Tar den plats hon förtjänar och tar inte längre någon skit. Framför allt är hon stolt över den hon är, även om vägen dit har varit lång.

MIKAELA LAURÉN, född 1976, är den före detta elitsimmaren som blev en av Sveriges främsta boxare genom tiderna. I Nere för räkning ger hon en ärlig och smärtsam bild av ett liv som inte blev som hon tänkt sig. Hon berättar om hur det känns att vara en föredetting, och hur det är att tappa fotfästet en stund. Men hon berättar också om hur det är att våga ta en helt annan väg än den utstakade.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone