Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Psykoterapihandledning
Isbn: 978-91-2712-252-9
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Psykoterapihandledning

Vid Ericastiftelsen startades i mitten av 1970-talet den första reguljära handledarutbildningen i Sverige. I denna lärobok presenteras det huvudsakliga innehållet i en sådan utbildning. Här behandlas givetvis teoretiska aspekter på begrepp och metoder. Framställningens tyngdpunkt ligger dock på diskussion av de konkreta problem som möter handledaren och eleven på den gemensamma resan i alla dess olika skeden, från det första mötet till separationen. De specifika problem som utmärker handledning av vårdpersonal diskuteras i ett särskilt kapitel om institutionshandledning.

Boken vänder sig primärt till psykoterapeuter engagerade i kliniska handledningsuppdrag. Det är dock författarens förhoppning att den även skall vara till gagn för handledare inom social vård och andra angränsande verksamhetsområden och för vårdarbetare med skiftande teoretiska kunskaper.

KURT GORDAN är docent i psykologi och legitimerad psykoterapeut. Han har i många år varit rektor vid Ericastiftelsen och har därutöver stor erfarenhet av handledningsproblematik inom psykoterapiutbildning i klinisk verksamhet och på vårdinstitutioner.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone