Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fånga vardagen: ett tvärvetenskapligt perspektiv
Isbn: 978-91-4404-464-4
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Fånga vardagen: ett tvärvetenskapligt perspektiv

Ibland kan den allra enklaste och mest vardagliga sak vara ogenomförbar och ibland kan samma sak gå hur lätt som helst. Vad är det som styr våra handlingsmöjligheter? Hur kan man identifiera mönster och vanor i människors uppenbarligen mycket variationsrika och komplexa vardagsliv?

I den här boken hanteras dessa frågor från ett tvärvetenskapligt perspektiv, där en beskrivning av familjen Johanssons vardag används som utgångspunkt för att reflektera över vardagliga situationer som människan ställs inför i sitt hushåll och i samhället. Problematiken betraktas utifrån den enskilda människans plats i tillvaron, där hon ständigt måste göra avvägningar för att passa ihop alla omgivningens möjligheter och krav med det egna hushållets behov och resurser.

Författarna har varierande vetenskapliga ingångar och tillsammans visar de hur man kan gå tillväga för att studera vardagens komplexitet.

Boken är lämplig för alla med intresse för samhällsförändring, familjepolitik, samhällsplanering, samt relationen mellan förvärvsarbete och familjeliv.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone