Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Glömda
Isbn: 978-91-8501-149-0
Förlag: Pocky
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Glömda

Under arbetet med den här boken bodde journalisten Hanna Sofia Öberg på en flyktingförläggning i södra Sverige under ett år. Resultatet blev Glömda, ett omskakande reportage om hur vardagen ser ut för den som lever som asylsökande i Sverige.

I Glömda får vi lära känna människor och familjer som lever sina liv i väntan på det stora beskedet. De lever i ett Sverige där Migrationsverkets personal dukar fram tårta och champagne för att fira att några av dem tvingats ut ur landet. Och där svenskarna får veta att väntande barn som drabbats av svåra depressioner bara spelar apatiska för att öka sina chanser att få stanna.

Glömda är ett reportage om Migrationsverket, om sanningen bakom Sveriges påstått humana flyktingpolitik, om makt och om vanmakt.

Men framför allt är Glömda berättelsen om Josef, Senan, Pervin och andra väntande människor vars existens de flesta av oss har glömt bort.

Glömda. Rapport från en svensk flyktingförläggning är nödvändig läsning för alla som vill skapa sig en egen uppfattning i flyktingfrågan.

OM FÖRFATTAREN
Hanna Sofia Öberg är journalist med examen i svenska och religionsvetenskap. Hennes uppmärksammade reportage från flyktingförläggningen i Hultsfred i Norrköpings Tidningar har belönats med Röda Korstets första journalistpris 2006.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone