Hoppa till innehållet
Omslagsbild för No tears for queers
Isbn: 978-91-7389-854-6
Förlag: Atlas
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

No tears for queers

Nu ger vi ut Johan Hiltons krtikerrosade reportagebok i med nytt efterord. Matthew i Laramie, Wyoming, Johan i Katrineholm och Josef i Göteborg mördas för att de raggar på fel killar. Matthew körs till ett avlägset naturområde av de två 20-åriga kompisarna Aaron och Russel. Där misshandlas han brutalt och dör några dagar senare. Johan hittas i en brunn i Katrineholm. Hans byxor är neddragna och halsen avskuren. Josef möter sina banemän, satanisterna Nemesis och Tom, en sen natt i centrala Göteborg – Sveriges mesta bögknackarstad. I boken vävs de tre kriminalfallen ihop till en berättelse om män och det våld män anser sig ha rätt att bruka för att markera gränsen mellan man och bög.
Johan Hilton belönades med priset för 2005 års bästa bok både av QX och Nöjesguiden Göteborg för sin debutbok No tears for queers, ett reportage om hatbrott, manlighet och homofobi.

”Hilton river obarmhärtigt revor i melodifestivalsrefängerna som vindlar i vårvindarna, som får oss att tro att det är trallvänligt att vara homsexuell.”
(Aftonbladet)

”– en stark bok om svaga människor, en bok om hatbrott som inte andas hat. Suggestivt men sakligt. Jag är så glad att han har skrivit den och så förbannat ledsen att han alls hade anledning att göra det.”
(Aftonbladet)

”Johan Hiltons bok om hatbrott är en oerhört genomarbetad och nästan outhärdlig redogörelse för mekanismerna bakom våldet mot homosexuella.”
(Journalisten)

”Johan Hiltons No tears for queers visar på samma hemlösa manlighetsmyt som till exempel Stephan Mendel-Enks Med uppenbar känsla för stil eller Susan Faludis Ställd.”
(Expressen)

”Johan Hilton har skrivit en brinnande, engagerande bok som osar av tillbakahållen ilska.”
(Göteborgs-Posten)

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone