Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio byter app Från och med 6 november byter e-boksappen Biblio från den rosa till en ny brun app. Den nya appen måste du ladda ner från App store eller Google play. Även på webben byter vi sida för e-böcker och den nya e-boksidan hittar du på biblio.app. Nytt för dig som läser på läsplatta är att du inte längre kan ladda ner böcker, utan du läser dem direkt i appen. Läs klart dina böcker i den gamla appen Du kan läsa klart de böcker du redan har lånat i den gamla appen men du kommer inte längre kunna göra några nya lån i den. Nya böcker lånar du istället i den nya appen. Från och med 7 december kommer den gamla appen att tas bort helt. Det här gäller även för e-boksidan på webben.
Omslagsbild för Vid sidan av : Möten med författare från fyrtiotal till sjuttiotal
Isbn: 978-91-4351-192-5
Förlag: Wahlström & Widstrand
Kategori:
Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Vid sidan av : Möten med författare från fyrtiotal till sjuttiotal

Olof Lagercrantz skrev dagbok i nästan hela sitt liv. Det var – säger hans anhöriga – ett sätt för honom att leva. Han gjorde anteckningarna sent på kvällen, oftast i form av små katalogkort sorterade i kortlådor. För det mesta var skrivningarna korta, tillfälliga och olika teman blandades. Han kunde i ett och samma stycke gå från några ord om kollegan Tingsten till noteringar om vad som just då hände i köket strax intill. Han ändrade aldrig ett ord i sina anteckningar, som på det viset ofta fick en annan karaktär än hans publicerade texter.

Olof Lagercrantz var en nyckelperson i sin samtid. Inte bara för att han hade stor makt i svenskt kulturliv utan för att han också hade personliga relationer till stora delar av författareliten.

I Vid sidan av har litteraturvetaren Stina Otterberg och Richard Lagercrantz gjort ett urval ur dagboken. De har valt sådant Olof Lagercrantz skrev om författarkollegor och vänner och varvat anteckningarna med den kritik han samtidigt skrev om dem i DN. Där finns t.ex. skrivningar om Karin Boye, Artur Lundkvist och Maria Wine, Johannes Edfelt, Erik Lindegren, Ulf Linde och Pär Lagerkvist.

Förutom inblickar i tidens litterära nätverk och glimtar från familjens vardagsliv, ges även förklaringar till vidden av Olof Lagercrantz betydelse som kritiker och kultur- och chefredaktör för DN.

Personligt förord av Horace Engdahl.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone