Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 11 nyanser av tystnad : om maktspel och konflikter på arbetsplatsen
Isbn: 978-91-4350-358-6
Förlag: Bokförlaget Bonnier Existens
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

11 nyanser av tystnad : om maktspel och konflikter på arbetsplatsen

Har du någon gång gått ur en situation med känslan av att du har handlat mot din vilja? Kanske har du tagit på dig att hjälpa en kollega med något som du varken har ork eller tid med? Eller kanske har du suttit på ett möte där du, trots din kompetens, känt att du har hamnat i underläge?

Härskartekniker handlar om att på olika sätt tvinga till sig bekräftelse från omgivningen och om att ta plats på andra människors bekostnad. För den som blir utsatt är det ofta svårt att avgšra vad man är med om och det är lätt att bli medspelare åt härskaren.

I Elva nyanser av tystnad får du möta olika slags härskare och deras tekniker. Lättfattliga psykologiska modeller, som hjälper dig att förstå varför det blir som det blir, varvas med tips på hur du på bästa sätt avslöjar och bemöter härskartekniker.

Utifrån elva berättelser synliggör författarna olika slags maktstrategier och ger exempel på hur dessa kan bemötas. Boken bygger på författarnas erfarenheter som utvecklingskonsulter och innehåller konstruktiva tips på hur du tar dig ur den tysta offerrollen.

Författarna är fil dr. i psykologi och utvecklingskonsulter vid Transferens AB. De har tidigare kommit ut med den uppmärksammade boken Att göra kön.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone