Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Segla med Albatross
Isbn: 978-91-7437-567-1
Förlag: Världsomsegling från Helsingborg
Kategori:
Memoarer & Biografier Resor & geografi
Tillgänglig sedan: september 2012

E-bok

Segla med Albatross

Calle hade alltid trampat gasen i botten. Han hade varit chef för miljardbyggen i Berlin innan han fyllt 30 och sedan dess bara arbetat mer och mer. Men på en klippa i Normandie förändrades allt. Livet hade väl mer att ge än bara jobb? Hans bäste vän Janne var tvungen att sälja sitt hus, sin bil och allt annat han ägde för att flytta ombord på segelbåten som några år senare skulle ta dem jorden runt, Enda problemet var att ingen av dem någonsin hade seglat.

Segla med Albatross är en fängslande berättelse om hur två män bestämmer sig för att göra verklighet av sin gemensamma döm. En historia om uppoffringar och vänskap. Det är en skildring av en värld full av goda människor - men också med inslag av fullkomliga galningar. Albatross ankrar vid öar där tiden har stått still i hundra år och lägger till vid små hamnar där barnen aldrig sett en vit man förut. Aldrig utan att varje plats lämnar ett speciellt avtryck efter sig.

Boken handlar om sökandet efter harmoni, men den är samtidigt ett gastkramande äventyr där vädergudarna är nära att slå livet i spillror. Det bestående budskapet är ändå att alla kan förverkliga sina drömmar och att vem som helst kan segla jorden runt, om bara viljan finns där.

Segla med Albatross är en levande historielektion och en hel flora av hysteriska personligheter. Och en ledstjärna för den som vågar ta steget från kajen och kasta sig ut på de stora haven.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone