Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Begravda i himlen
Isbn: 978-91-5343-953-0
Förlag: Ica Bokförlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2013

E-bok

Begravda i himlen

”Många redogörelser för bergsbestigningar beskriver en dödsföraktande klättring uppför fasta rep. Men hur hamnade de där repen där? Vilka genomförde räddnings insatserna? När ens liv hänger på att en knop håller, kanske man vill veta vem som slog den.”

Ur förordet

När elva klättrare omkom på världens farligaste berg K2 i augusti 2008, överlevde två sherpor katastrofen. Sherpor är de lokala klättrare som gör det möjligt för västerländska klättrare att överhuvudtaget ha en chans att ta sig upp på Himalayas högsta toppar. De har länge varit hjältar i det fördolda, men här ger Amanda Padoan och Peter Zuckerman dem röst och historia.

Vi får följa sherporna Chhiring Dorje Sherpas och Pasang Lamas livshistorier, från deras byar högt upp i Himalaya, till slummen i Katmandu, över glaciärerna i Pakistan till baslägret på K2. När katastrofen är ett faktum finner Chirring sin kollega Pasang strandsatt, utan yxa, på en isvägg där han väntar på att dö. Den räddningsaktion som följer har kommit att bli legendarisk.

Begravda i himlen är både en gastkramande äventyrsberättelse och en inblick i sherpornas vardag och kultur. Boken skildrar ett av klättringshistoriens mest dramatiska dygn från ett helt nytt perspektiv.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone