Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nutidsnovellen
Isbn: 978-91-9808-221-0
Förlag: Duo Dito Förlag
Kategori:
Noveller Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: september 2013

E-bok

Nutidsnovellen

I vårt skrivande är vi alla del av en större berättelse, som har gestaltats av författare genom århundradena. De berättelser vi skapar i modern tid är en variation av de stora allmänmänskliga temana, kärlek, liv och död, som förs vidare genom litteraturhistorien. Ur detta föddes tanken på den unika skrivartävlingen Nutidsnovellen som pågick under läsåret 2010-11 i samarbete mellan Duo Dito Förlag, institutionen för litteraturvetenskap på Linköpings universitet och tävlingsledare Anders Textorius. Korad till Nutidsnovellmästare 2010-11 blev Lotta Kaljo med sin novell "Ökenvandring" under festliga former på Duo Dito Förlags Bokscen i Jönköping efter en allmän omröstning via Internet.

I antologin återfinns tio starka Nutidsnoveller: Lotta Kaljos vinnarnovell tillsammans med övriga månadsmästarnas noveller. Som bonus bidrar även två wildcardförfattare med varsin novell, som även de utsågs genom en allmän omröstning. Var och en av författarna har i novellform tolkat en av sju litteraturhistoriska epoker. På ett häpnadsväckande sätt har de alla lyckats gestalta epokerna genom att ta upp brännheta ämnen i vår samtid. Tävlingsledare och huvudförfattare Anders Textorius medverkar med en inledningsnovell "Sprängda murar" och som författare till alla vinnarnovellernas analyser.

Novellförfattare: Jan Bryme, Lotta Kaljo, Kjell Åhsberg, Anna Lundgren, Desirée Fredlund, Björn Björkegren, Cecilia Hultberg, Tim Sterner, Tina Knutson.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone