Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I huvudet på en landshövding
Isbn: 978-91-8719-106-0
Förlag: Prolead Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: oktober 2013

E-bok

I huvudet på en landshövding

I HUVUDET PÅ EN LANDSHÖVDING
Dalarna – en region i utveckling

Gunnar Björk jobbade som landshövding i Dalarnas län under åren 1992-2001 och samlar nu sina intryck och reflektioner från den tiden i en riktigt underbar bok.

Boken ger en unik tidsskildring av det regionala samtalet i Dalarna under hans tid som landshövding. Vi får följa olika diplomatiska processer och diverse politiska utspel. Gunnar bjuder på en härlig och personlig inblick i maktens korridorer.

Boken lyfter fram statens roll i den regionala utvecklingen såväl som regionens stora frågor och händelser på ett personligt och lättsamt sätt. Händelserna är dessutom genuint kryddade med anekdoter av celebriteters egenheter, och uttalanden som bara Gunnar kan känna till.

Han bjuder dessutom storsint på fadäser och incidenter som han och hans fru upplevde under deras tid som landshövdingepar, som t. ex. flaggfadäsen när två kungafamiljer var hedersgäster vid samma middag. Dessutom ger boken oss en inblick i en landshövdings vardag med allt från boendets praktiska aspekter till ordförandeskapet i fruntimmersföreningen. En inblick i någonting som påverkar många av oss inom regionerna, men som för de flesta är en okänd värld.

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone