Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bortfall
Isbn: 978-91-8737-780-8
Förlag: Ordfront Ljud
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2013
Uppläsare: Karin Lithman
Length: 12 timmar 4 minuter

Ljudbok

Bortfall

En novembersöndag 1978 går Mikael Granberg, 13 år, ut från sitt hem i Dalarna för att hämta ved. Han kommer aldrig tillbaka och polisen finner inga spår.
Trettio år senare har diplomaten Astrid Sammils tagit sin tillflykt till släktgården i Dalarna sedan hon råkat i onåd på jobbet. Där hittar hon en mössa som hon vet tillhört Mikael, bland sin avlidne morbror Lars tillhörigheter. Hon vägrar att tro att hennes försynte morbror haft något att göra med Mikaels försvinnande och bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

I Bukarest börjar samtidigt den unga läkaren Gabriela Dumitru bli orolig över att orimligt många patienter hoppar av den läkemedelsprövning hon arbetar med på uppdrag av läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner. När hon börjar forska i vad som hänt möter hon en härva av lögner, mystiska försvinnanden och ond, bråd död. Hon inser att hennes jakt på sanningen utmanat mäktiga krafter och att hennes eget liv är i fara.
Under tiden hittar Astrid spår som pekar mot läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner, som en gång startades i Falun.

Hon finner också en mystisk koppling till den sinnesslöanstalt där hon upptäckt att hennes morbror Lars satt större delen av sin barndom. Också Astrids efterforskningar sätter farliga krafter i rörelse. Fler dödsfall följer och hon inser att hon själv nu är ett hett villebråd.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone