Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vilken Bibel?
Isbn: 978-91-8668-338-2
Förlag: XP Media
Kategori:
Religion Litteraturvetenskap
Tillgänglig sedan: mars 2014

E-bok

Vilken Bibel?

När du köper flingor eller fläskkorv finns det på förpackningen fakta om produkten. Den berättar varifrån varan kommer, vad den innehåller och hur den är tänkt att användas. Vi kallar det konsumentupplysning.
Den här boken är konsumentupplysning för bibelläsare. Den presenterar, analyserar och jämför tjugoen svenska bibelöversättningar. Allt från Karl XII:s bibel utgiven 1703 till översättningar som ännu inte är klara, men som kan läsas på nätet under arbetets gång. Den ger dig bakgrunden till de olika versionerna, presenterar översättarna, kommenterar och debatterar innehållet och berättar vad som är att vänta de närmaste åren. Många av översättarna får också själva komma till tals. 
Den som läser den här boken blir en mer informerad bibelläsare med möjlighet att själv värdera och bedöma vilken eller vilka översättningar som är mest lämpliga i olika situationer, för studium, för andakt och för predikan. 
Jonas Dagson har arbetat som journalist i 35 år och bor i Mölndal, söder om Göteborg. 

Jonas Dagsons översikt av svenska bibelöversättningar är en välgärning för svensk kristenhet och för var och en som värdesätter de bibliska texterna. Mer än så, det är en kulturhistorisk gärning! Äntligen har vi en översikt och utvärdering av de olika översättningarna av den bok som mer än någon annan format vår kultur och otaliga individers liv. Pedagogiskt och klargörande jämförs de olika översättningarna; deras särdrag, styrkor och svagheter. Jag är mycket imponerad!
Stefan Gustavsson

Generalsekreterare Svenska Evangeliska Alliansen


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone