Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tankeställare om skolan
Isbn: 978-91-7465-659-6
Förlag: Nomen förlag
Kategori:
Pedagogik Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Tankeställare om skolan

Det beror inte på någon naturlag att elever misslyckas i skolan. Det beror till stor del på politiska beslut. Detta är vad dessa tankeställare handlar om. Bakgrunden till boken är oro för vad som nu händer med de skolsvaga eleverna i skolan.

De skolsvaga eleverna är de som inte från hemmet fått med sig det språk och det stöd som de behöver för att lyckas i skolan. Om dessa elever kan man i skolan säga att de är svaga, långsamma, obegåvade eller lata. Men utanför skolan är de varken svaga, långsamma, obegåvade eller lata. Det är skolan som får dem att framstå så för att där ställs det krav på dem som de inte klarar. Det är skolan som gör dem svaga. Därför kallas de här skolsvaga elever.

Författaren har som metodiklektor varit bisittare i klassrum under omkring 5 000 lektionstimmar. Han har talat med tusentals elever och hundratals lärare om skolan. Som utbildningsbakgrund har han handelshögskola, lärarutbildning, fyrtiopoängskurser i både pedagogik och utbildningsteknologi och en kurs i forskningsstatistik. Han har dessutom varit ledare för framtagningen av flera stora läromedelspaket i företagsekonomi och projektarbete.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone