Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att genomleva ett liv
Isbn: 978-91-9795-529-4
Förlag: GB Publishing
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Att genomleva ett liv

Den här boken handlar inte om mitt eget livsöde, vilket knappast skulle intressera en utomstående. En del av det som hänt under mina 82 år kunde däremot bli av värde för andra, som orientering inför framtiden.

Förr eller senare behöver vi sjukvård, som betraktas som en mänsklig rättighet, oavsett hur vi har skött vår kropp och själ. Min erfarenhet av vården omfattar i huvudsak hjärta, galla, ryggrad och gråstarr.

Egenvården innebär inte bara vitaminer och andra kosttillägg utan också kampen mot smärtsamma muskelknutor, en väl utvecklad teknik som tyvärr är nästan okänd i vårt land, kanske därför att terapeuterna inte ser någon marknad där.

En stackars människa måste orientera sig i diverse vidskepliga myter om livet före och efter detta, men en liten dos förnuft hjälper en god bit på vägen.

Inte bara efter pensioneringen, utan i lika hög grad före, är det viktigt att hålla sig informerad om omvärlden och andras livsomständigheter. Framför att ger oss dramat denna dimension, idag inte nödvändigtvis från teaterns tilja utan numera i bättre format från TV och DVD. Detsamma gäller konstmusiken, som via dessa media ger en bättre upplevelse av orkestern, till dramatiskt mindre kostnad.

Vad som återstår är att få politiker att förse oss med en mänsklig död.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone