Jump to content
Cover for Kommunistiska manifestet
Isbn: 978-91-8602-338-6
Publisher: Saga Egmont
Category:
Society & Culture Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Martin Jakobsson
Length: 1 hour 47 minutes

Audiobook

Kommunistiska manifestet

"Ett spöke går runt i Europa - kommunismens spöke."

Kommunistiska manifestet publicerades för första gången 1848 och har sedan dess inspirerat och engagerat ett stort antal politiska tänkare. Skriften har haft mycket stor betydelse för arbetarrörelsens ideologiska utveckling.

Manifestet består av 4 olika delar och innehåller både politisk agitation och historiska analyser. De ämnen som diskuteras i manifestet är borgare och proletärer, proletärer och kommunister, socialistisk och kommunistisk litteratur, och kommunismens ställning till de olika oppositionella partierna.

Karl Marx (1818-1883) var en sociolog, filosof, historiker och nationalekonom från Tyskland. Karl Marx räknas som en av grundarna till sociologin och är en av arbetarrörelsens mest framträdande tänkare. Marx teorier och reflektioner gav upphov till den teoribildning som kallas marxismen.

Friedrich Engels (1820-1895) var en tysk sociolog, affärsman, filosof och journalist. Tillsammans med Karl Marx la han grunden för teorin marxism. Engels betydelse för socialismens utveckling ligger i att han tolkade och populariserade Marx lära och gjorde den mer lättillgänglig för arbetarklassen.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone