Jump to content
Cover for Jerusalem
Isbn: 978-91-7639-003-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Historic facsimile
Accessible since: August 2014
Narrator: Marianne Holmberg Sguazzino
Length: 19 hours 3 minutes

Audiobook

Jerusalem

En väckelserörelse tar form i en liten socken i Dalarna. Hellgum predikar om Jesu kraft och snart bildar människorna som samlas kring honom en sekt. Alla som inte ansluter till Hellgum stämplas som syndare, och när sekten börjar splittra familjer förvisas han från trakten. Några år senare skickar Hellgum ett brev från Jerusalem. Han uppmanar sina tidigare följeslagare att ansluta sig till honom på nytt, och socknen delas återigen upp i två läger – de som väljer att stanna kvar på sina gårdar, och de som offrar allt för att påbörja ett nytt liv i den heliga staden …

”Jerusalem” är ett av Selma Lagerlöfs mest hyllade verk. Den dramatiska skildringen av tro, hopp och kärlek gör boken till en tidlös klassiker som fortsätter att fascinera läsare mer än hundra år senare.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone