Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gulfen. En framtida krutdurk
Isbn: 978-91-7343-565-9
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Gulfen. En framtida krutdurk

Arabiska halvön är rik på energi och religion, men fattig på frihet. På några årtionden har Gulfstaterna förvandlats från fattiga ökensamhällen till mäktiga energiproducenter som hela världsekonomin är beroende av. De är djupt indragna i kriget om Syrien och det turbulenta Egypten. De står öga mot öga med ärkefienden Iran på andra sidan Persiska viken.

I Saudiarabien och dess grannländer är kontrasterna slående. Bitte Hammargren skildrar initierat en region där det futuristiska och hypermoderna lever sida vid sida med medeltida traditioner. Där finns både en extrem islamism och en ungdomsgeneration som törstar efter sociala friheter och politiska rättigheter.

Författaren har träffat makthavare och oppositionella, rättslösa migrantarbetare från Asien och kvinnor som kämpar för jämställdhet. Hon tecknar historiska bakgrunder och analyserar den politiska utvecklingen i en del av världen som kan bli nästa krutdurk. Den dag de åldrande ledarna är borta eller när energipriserna sjunker väntar dramatiska förändringar.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone