Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En dag i Delhi : om viljan att slå rot
Isbn: 978-91-1305-773-6
Förlag: Norstedts
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

En dag i Delhi : om viljan att slå rot

Med utgångspunkt från egna erfarenheter tar Henrik Chetan Aspengren med oss på en resa genom stad och landsbygd, länder och kontinenter, där navet i berättelsen är hans egen nutida vistelse i dagens Delhi. Är det möjligt att finna en hemvist där man kan slå rot, är den universella fråga han ställer sig.

Henrik Chetan Aspengren, född 1975 och adopterad till Sverige som spädbarn, är frilansskribent och historiker. Genom berättelsens rörelse i tid och rum återspeglar han Indiens moderna historia, från kolonialismens dagar genom befrielsekampen med Gandhi i spetsen till den tidiga globaliseringen som författaren själv är en liten del av. Mellan dessa världar, Indien och Sverige, mejslas en identitet fram.

"Jag funderar över vem jag hade blivit om jag hade stannat kvar, vem av alla dem jag mött hade varit jag? Hur skulle jag ha rört mig, talat, vad skulle jag gjort, eller sagt, med vad skulle jag ha fyllt mina dagar, hur skulle jag drömt om framtiden, med vilka skulle jag omgett mig när natten närmade sig?"

"Henrik Chetan Aspengren rör sig, befinner sig konstant, i spännvidden mellan till synes löst sammanhållna historier, sin egen och andras, i Sverige och i Indien, mellan inblickar och utblickar." Astrid Trotzig




Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone