Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jiroekonomi
Isbn: 978-91-7589-052-4
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller E-single
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Jiroekonomi

Jiro Onos sushibar i Tokyos tunnelbana har tilldelats tre stjärnor i Michelinguiden. Om man utgår från klassiska ekonomiska resonemang borde verksamheten vara ohållbar: väntetiden är flera månader och restaurangen har endast tio sittplatser, inga riktiga bord och ingen serveringspersonal. Jiro skulle utan problem kunna expandera sin verksamhet, men väljer istället att fokusera på att göra världens bästa sushi. Vad är det som driver honom, och vad innebär det att vara en "Jiromänniska"?

Nina Åkestam är skribent, författare och doktorand i företagsekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon driver en av Sveriges mest välbesökta bloggar och är en frekvent anlitad föreläsare.
För Novellix har hon skrivit facknovellen Jiroekonomi, en text om förhållandet mellan kapitalism och kvalitet, om en passionerad sushikocks sätt att arbeta, och om vad som skulle hända med ekonomin och samhället om fler gjorde som han.

Jiroekonomi är Facknovell #2 i Novellix serie med facklitterära texter i kortformat. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. Läs mer på novellix.se


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone