Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio byter app Från och med 6 november byter e-boksappen Biblio från den rosa till en ny brun app. Den nya appen måste du ladda ner från App store eller Google play. Även på webben byter vi sida för e-böcker och den nya e-boksidan hittar du på biblio.app. Nytt för dig som läser på läsplatta är att du inte längre kan ladda ner böcker, utan du läser dem direkt i appen. Läs klart dina böcker i den gamla appen Du kan läsa klart de böcker du redan har lånat i den gamla appen men du kommer inte längre kunna göra några nya lån i den. Nya böcker lånar du istället i den nya appen. Från och med 7 december kommer den gamla appen att tas bort helt. Det här gäller även för e-boksidan på webben.
Omslagsbild för Kapslar
Isbn: 978-91-7645-491-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Lyrik
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Kapslar

Denna bok är en tidskapsel, en skokartong fullstoppad med papperslappar som lyder: Säg något om tiden som inte är en karantän. Säg något om kärleken som inte är en dikt. Om det är tungt så ska gråten också vara en sång. Om eftervärlden ska vara ett barn av vår tid måste vi äta efterbörden, göra helt rent efter oss. I ett försvinnande bläck står önskningar och besvärjelser samlade till ett testamente, en yttersta vilja från några unga älskande i ett försök att framställa kärlek, i skuggan av det amerikanska kriget, i skuggan av städerna som skelett utgrävda ur en annan tid än deras egen. Viljan att göra en urgammal värld till sin, klottra över könen och tämja Historien till att börja ljus just här vid den egna blicken.

Viktor Johansson är född 1983 i Lidköping, och är i dag bosatt i Örebro. Han är med i aktionsgruppen Art the Streets. Kapslar är hans debutbok.

Pressröster

»Kapslar [är] full av kärlek, en triumferande kärlekshistoria faktiskt, just den sortens våldsamma och kreativa kärlek som uppstår när man glömmer vem man tror att man är.«
Aase Berg, Expressen

»Tjugofyra år gammal sällar sig Viktor Johansson oförskräckt till den svenska bildberusningens stora tidskritiska tradition, det postsurrealistiska följet i svensk poesi där män som Erik Lindegren, Lars Norén och Bruno K Öijer, men också Tomas Tranströmer och Gunnar Harding paraderar.«
Magnus William-Olsson, Aftonbladet

»[E]tt poetiskt landskap av sällsynt skönhet och stringens, och även om det är mörkt mest hela tiden finns här ändå en slags klärobskyr som inte undgår läsaren.«
Per-Axel Svensson, Borås Tidning



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone