Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Droppteorin: Terraformare
Isbn: 978-91-7569-746-8
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: april 2015

E-bok

Droppteorin: Terraformare

Materialteamet har gjort ett strålande jobb när det gäller konstruktionen och samspelet mellan Jan och teamet. Jan klev ur sin snälla skepnad likt en ulv som kliver ur sin fåra hud. Men det behövdes ansåg Jeannette och lät det hela bero.
Maria gick tyst och ensam en liten promenad på skeppet Terra Goova, skeppet som ska ta dem tiotusentals mil bort mot ett osäkert mål. Kanske de aldrig kommer fram under deras livstid, kanske att deras arbete som är gjort och kommer att göras under resan endast är en grundplåt för kommande generationer. Man får utgå ifrån att universum är krökt likt en vattendroppe och det som håller ihop droppen är en form av ytspänning.
Nästa fråga är vad som finns utanför droppen? Är det ett enormt tomrum där det endast finns ett universum, nämligen den droppe vi kom ifrån. Eller finns det fullt av droppar dvs. universum därute som bara väntar på att bli upptäckta. En annan ganska viktig fråga att ställa sig är: vad består tomrummet mellan dropparna av, vilken form av materia håller dropparna samman. Några har funderat på mörk materia eller svart energi, samma energi som tros finnas i ett svart hål.
Tänk vad små vi är och hur kaxigt vi har tänkt oss den här resan.
-Tänk så mycket som har hänt sedan Columbus upptäckte Amerika. Alla sa att det var en dödsdömd resa, ändå tog han rodret och hissade segel. När han kom tillbaka blev han hyllad till hjälte…Tror du vi kommer tillbaka och blir hyllade som hjältar.
-Nej, det här är en engångsbiljett ut i det okända.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone