Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Angel Bambi Carolina – Ett porträtt av Carolina Gynning, 2000-talets Anita Ekberg
Isbn: 978-91-7657-111-8
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

Angel Bambi Carolina – Ett porträtt av Carolina Gynning, 2000-talets Anita Ekberg

Ursprungligen publicerad i Café 2005

»Carolina är klasslös på ett fascinerande sätt och sådana människor har jag alltid älskat. Från högborgerlig och finkulturell uppväxt i burgna Falsterbo till ständiga flirtar med dekadens och dåligheter, från magsårsframkallande partytempo och ständiga resor runt jorden till extrem stillhet och isolering bland penslar och dukar i Malmö. Men framförallt: den aldrig sinande nyfikenheten på livet och tillvaron, den bottenlösa driften att göra allting fullt ut, oavsett om det handlar om bronsavgjutningar av sig själv i naturlig storlek eller att hinna med maximalt antal nattklubbar under en natt i Paris.

Och så de där korta korta ögonblicken när man ser hur hon försvinner in i sig själv, hur de stora flickögonen tittar tomt ut i ingenting i en snarast hjärtskärande skönhet som väcker sådan ömhet. Som när vi den här kvällen hamnar i mellanbaren på Sturehof och 176 centimeter Gynning krånglat sig ner i soffan fågellik och vi väntar på att få beställa.«

Per Hagman är född 1968. Som författare debuterade han med romanen Cigarett 1991, men har sedan dess också skrivit en rad artiklar för olika magasin och dagstidningar. Om platser, personer och politik. Hans senaste roman var Vänner för livet, som gavs ut 2010.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna – i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage – journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt – i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone