Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Min morfar Claés Hammargren: Amerikaresan
Isbn: 978-91-7569-813-7
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2015

E-bok

Min morfar Claés Hammargren: Amerikaresan

Fler än en miljon svenskar passerade Emigranternas hus i Göteborg på sin väg ut i världen, för väldigt många var Amerika målet och den stora drömmen.
En rysning passerade min kropp när jag gick genom samma rum som min morfar gjort under utresan 1899, och som så många andra gjorde på grund av svält, förföljelse, men förmodligen också i vissa fall, av ren äventyrslystnad. Denna bok tillägnas er alla, även om morfar Claes Hammargren i Svartabäck finns i första rummet, annars skulle inte boken ha blivit skriven.

Den här boken är ett resultat av en inspelad intervju den 23 december 1962. Samtalet spelades in på en trådbandspelare, senare överfört till kassettband, från kassettband till CD.

Morfar berättar under sjuttiofem minuter hur han levde sitt liv, under sina sex år i det förlovade landet där allt var möjligt, men inget var gratis.


Det är min åttonde bok, tidigare böcker har varit romaner. Den här boken handlar om min morfars tid i Amerika, det skulle bli sex år. Han berättar själv under en sjuttiofem minuter lång inspelning som har överförts från silvertråd (Magnefon) till kassettband, från kassettband till CD. Vi pratar utvandring, men också återvandring, varför inte invandring till Amerikas Förenta Stater?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone