Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Raskrigaren
Isbn: 978-91-7343-615-1
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2015

E-bok

Raskrigaren

RaskrigarenSeriemördaren Peter MangsMattias Gardell

Mangs var mannen som i skydd av natten satte hela Malmö i skräck. Mangs beskrevs efter gripandet som en förvirrad person. Varken media eller rättsväsende förstod att de hade att göra med en ytterst ideologiskt medveten rasist.

Den rasistiska seriemördaren Peter Mangs gäckade Malmöpolisen i nära ett årtionde. Han slog till i vardagen och sköt muslimer, svarta, judar, romer och ”rasförrädare”. Mangs räknade med att polisen aldrig skulle misstänka en prydlig, skötsam, vanlig, vit svensk. En riktig svensk. En som de själva. Han fick rätt.

När Mangs till slut greps förstod varken polis, åklagare eller media hans politiska motiv. Efter rättegången drogs en suck av lättnad. Den ensamme galningen var fast, problemet var löst. Men var det verkligen så enkelt? Steg för steg får vi följa Mangs och den värld som inspirerade honom. Terroristerna Mangs och Anders Behring Breivik följde samma handböcker, men skilde sig åt i val av offer och tillvägagångsätt. Gardell har talat med dem båda och låter läsaren ta del av den okända dialogen mellan mördarna. Dessutom talar Mangs far för första gången ut om sonens brott.

DokumentärromanenRaskrigarenbygger på ett stort antal djupintervjuer med Peter Mangs, hans egna texter som aldrig tidigare offentliggjorts, den omfattande polisutredningen och intervjuer med anhöriga och en rad andra Malmöbor.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone