Hoppa till innehållet
Omslagsbild för A clockwork orange
Isbn: 978-91-7523-304-8
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2015
Uppläsare: Johan Svensson
Length: 6 timmar 2 minuter

Ljudbok

A clockwork orange

Det gör ont att ha en kropp, i alla fall om du råkar röra dig på fel gata, på fel sätt, i Anthony Burgess stålhättehårda A Clockwork Orange, romanen som en gång myntade termen ultravåld.

Burgess tar oss med på en resa in i en mardrömslik framtid där våldsbesatta gäng styr över den nattliga staden. Han skrev boken efter att hans fru rånats och misshandlats av desertörer från den amerikanska armén i ett mörklagt London under kriget. Vreden över händelsen fick Burgess att reflektera över den mänskliga friheten: Hur fri kan människan tillåta sig att vara när hon också känner sina onda krafter? Och å andra sidan, vad är priset för en inskränkning av friheten?

A Clockwork Orange blev en omedelbar klassiker när den gavs ut 1962 och kom att leva ett andra liv med Stanley Kubricks filmatisering 1971.

ANTHONY BURGESS, född i Manchester 1917, död i London 1993, var en engelsk författare och kritiker. Burgess skrev en lång rad romaner, såväl som studier av författare som Shakespeare och Joyce. När tidningen The Times 2008 rankade efterkrigstidens viktigaste brittiska författare placerade de Burgess bland de tjugo främsta.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone