Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Privatdetektiven Sherlock Holmes’ äventyr – Andra delen
Isbn: 978-91-7677-104-4
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2016

E-bok

Privatdetektiven Sherlock Holmes’ äventyr – Andra delen

Det här är en klassisk samling av Sherlock Holmes-noveller och har publicerats på svenska i massor av olika upplagor, och med många olika titlar, ända sedan 1890-talet.  

E-boken innehåller elva av de mest kända Holmes-deckarna: ”Beryllkronan”, ”Den guldblonda hårflätan”, ”Den försvunna kapplöpningshästen”, ”Det gula ansiktet”, ”Dubbelgångaren”, ”Gloria Scott”, ”Den Musgraveska ritualen”, ”Mordet i Reigate”, ”Krymplingen”, ”Doktorns hemlighetsfulla beskyddare” och ”Den grekiska tolkens äventyr”.  

Många av de här berättelserna är klassiker med privatdeckaren Sherlock Holmes och hans medhjälpare doktor Watson i högform. De flesta av novellerna har filmatiserats för bio och tv dussintals gånger.  

Den här novellsamlingen skrevs av författaren Arthur Conan Doyle, (1859–1930), och publicerades första gången på engelska år 1894 med titeln ”The Memoirs of Sherlock Holmes”. Arthur Conan Doyle var ursprungligen läkare och skapade rollfigurerna Sherlock Holmes och doktor Watson med några av sina kollegor och lärare som förebilder.     

Den här översättningen till svenska publicerades år 1947 och gjordes av Tom Wilson (1849–1923). Wilson var ungdomskamrat  med August Strindberg och en av sin tids mest produktive översättare.  Han skapade svenska versioner av mer än 150 romaner.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone