Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Morden på Rue Morgue
Isbn: 978-91-7677-110-5
Förlag: Virvelvind Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: mars 2016

E-bok

Morden på Rue Morgue

Det här är en av litteraturens mest berömda böcker eftersom det är den allra första detektivromanen, publicerad redan år 1841.
I stort sett alla deckare som skrivits de senaste 150 åren har lånat drag från ”Morden på Rue Morgue”.  

I den här e-boken får du läsa om de extremt blodiga och våldsamma morden på en äldre dam och hennes dotter. Polisen är helt handfallen eftersom brotten begicks i ett låst rum och utan att någon utanför husets enda dörr sett något misstänkt.

I berättelsen får vi följa hur den franske deckaren Auguste Dupin på bara några timmar löser fallet genom ett analytiskt tankearbete.  

Författaren Edgar Allan Poe (1809–1849) är en av historiens mest inflytelserika skribenter. Hans noveller och romaner gav upphov till flera litterära genrer, bland annat skräck och science fiction. Några av hans mest kända verk är ”Korpen” (1845) och ”Den svarta katten” (1843). Edgar Allan Poe avled under mycket mystiska omständigheter i oktober 1849.

Den här texten översattes till svenska av Magnus Alexander Goldschmidt (1824–1889) år 1860. Översättaren arbetade till vardags som lärare i Stockholm men hann ändå översätta en stor mängd böcker från både tyska och engelska. Några av de mest kända författarna han arbetade med var Gustave Flaubert och Benjamin Franklin.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone