Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vanderland
Isbn: 978-91-8789-313-1
Förlag: Coltso
Kategori:
Romaner Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Vanderland

Trakorien ligger i krig med grannländerna samtidigt som den femte konfluxen drar allt närmare. Prästinnan Frimrinda från Ransard seglar norrut med en mäktig legoflotta för att befria den gud hon tror crurerna håller fången på Marjura. Generalen Praanz da Kaelve, som åter fallit i onåd, följer henne som vägvisare, men också för att söka personlig hämnd på trollkarlen Shagul. Mot Marjura stävar även det levande skeppet Bladverk med vindhäxan Silvia Miranda, glasmannen Uroboren och prästen Ammisadu, som plågas av märkliga mardrömmar. Alla har de uppdraget att rädda konfluxen.

Stegosernas konung Arn Dunkelbrink segrade i kriget på Palamux och väntar nu otåligt på att kunna segla efter vindhäxan mot Marjura. Strax innan skeppet står redo för avfärd anländer hans allierade, stridsmunkarna från Nastrôl, för att slå följe sedan några mystiska böcker avslöjat deras egen historiska koppling till ön.

Inom kort skall alla sammanstråla på Marjura inför krönikans mäktiga upplösning.



»En Borges för det episka formatet.«

- Per Israelsson, SVD



Vanderland är den sista av fyra delar i berättelsen om »den femte konfluxen«. Den första boken i serien, Svavelvinter, utkom 2004 och betraktas av många som en av de bästa fantasyromaner som någonsin skrivits på svenska.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone