Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gösta Berlings saga
Isbn: 978-91-7701-739-4
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2017

E-bok

Gösta Berlings saga

Den försupne, avsatte prästen Gösta Berling räddas till livet av den hårda majorskan på järnbruket Ekeby, i vars flygel en grupp dagdrivare och festprissar – »kavaljererna« – fått fristad. Under en blöt julfest får de besök av brukspatron Sintram, som står i förbund med djävulen. Gösta Berling lockas skriva under ett kontrakt i blod.
Skönhet och destruktiv passion, kaos och uppror, hjältedåd och poesi; till sist den eviga kampen mellan gott och ont, förlagt till det tidiga 1800-talets Värmland. Selma Lagerlöfs debutroman Gösta Berlings saga hör till de absoluta klassikerna och saknar motstycke i svensk litteratur.
Omslagsfotografi av Greta Garbo, fotograferad 1925 av Ruth Harriet Louise vid inspelningen av Virveln [The Torrent] – Garbos första amerikanska film, regisserad av Monta Bell.

SELMA LAGERLÖF [1858–1940] är ett av den svenska litteraturens största namn. Den första kvinnan i Svenska Akademien – och den första kvinnliga Nobelpristagaren i litteratur [1909]. Hennes mest lästa och älskade verk är den storslagna debutromanen, en episk skröna om det tidiga 1800-talets Värmland, Gösta Berlings saga [1891], i dag översatt till 50 språk.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone