Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Biblio byter app Från och med 6 november byter e-boksappen Biblio från den rosa till en ny brun app. Den nya appen måste du ladda ner från App store eller Google play. Även på webben byter vi sida för e-böcker och den nya e-boksidan hittar du på biblio.app. Nytt för dig som läser på läsplatta är att du inte längre kan ladda ner böcker, utan du läser dem direkt i appen. Läs klart dina böcker i den gamla appen Du kan läsa klart de böcker du redan har lånat i den gamla appen men du kommer inte längre kunna göra några nya lån i den. Nya böcker lånar du istället i den nya appen. Från och med 7 december kommer den gamla appen att tas bort helt. Det här gäller även för e-boksidan på webben.
Omslagsbild för Korgdockan
Isbn: 978-87-1164-904-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Historiska faksimil Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2017

E-bok

Korgdockan

Äntligen ute igen! En nobelprisvinnare värd att läsa om och om igen.

Herr Bergerets liv faller in i kaos när han upptäcker att hans fru har haft en affär med hans bästa elev, Herr Roux. Den egensinniga herr Bergeret bestämmer sig att straffa sin fru genom tystnad, och begraver sig istället i sina böcker. Ju mer han läser, desto mer tjurig och bitter blir han. Han gör ilskna kommentarer i böckernas marginaler om hans svåra liv och lidande, samtidigt som hans egen tillvaro sakta faller i spillror.

I 'Korgdockan' skildrar Anatole France sin tids borgerlighet med en humoristisk ton, och han beskriver med sin träffsäkra stil ett äktenskap i upplösning.

I originalöversättning av Karin Jensen

Anatole France (1844-1924) är en av de mest lästa och uppskattade bland franska författare. Hans unika författarstil fångade skiftet mellan 18-, och 1900-tal, fin de siècle, på ett mästerligt sätt. Anatole France vann Nobelpriset i litteratur 1921.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone