Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den sista föreställningen
Isbn: 978-91-7523-809-8
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: april 2017
Uppläsare: Björn Wahlberg
Length: 12 timmar 45 minuter

Ljudbok

Den sista föreställningen

I efterhand kan jag känna skuld för vad jag gjorde. Men det var inget brott jag utförde. Och jag tänkte inte på mig själv som en kriminell. Men gränserna var fortfarande tydliga för mig då. Jag hade ännu inte lärt känna de nyanser som fanns inuti mig. 

På ett hospice i Stockholm vakar Jenny vid sin make Ingvars sida. Båda högt uppsatta vid stadens stora teater, han tidigare chef och firad regissör, har nu bara några veckor kvar att leva. Så möter Jenny Mikael, också han en vakande, och de två finner tröst hos varandra. Men snart står det klart att Mikael kommer från en helt annan värld en värld av organiserad brottslighet och blodiga uppgörelser. Samtidigt pågår ett maktspel i det stora teaterhuset. Den nya teaterchefen verkar göra allt för att få bort Jenny nu när Ingvar inte längre är kvar. När Mikael och Jenny beslutar sig för att hjälpa varandra anar ingen av dem vilka krafter som satts i rullning eller den oväntade utgången.  

Den sista föreställningen är en psykologisk thriller som rör sig mellan teaterns salonger och den undre världen. Gatans råa, men raka, moral beskrivs lika ingående som teatervärldens interna strider, baktaleri och strävan efter framgång. Det handlar om hur långt vi kan gå för kärleken, men också för att nå den absoluta makten.

"Effektfullt och omskakande."
Norrtelje tidning

"Du kommer garanterat att bli fast" 
Tranås-Posten


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone