Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det gör ont när hjärtat brister: En samling med texter om psykisk ohälsa, kärlek, livet och tystnad
Isbn: 978-91-7785-021-2
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Det gör ont när hjärtat brister: En samling med texter om psykisk ohälsa, kärlek, livet och tystnad

"Samma kväll får jag återigen en ångestattack. När den gått över ligger jag på sida i sängen och kramar en av mina vita kuddar. Gråten tonas sakteliga ut till snyftningar och jag sluter ögonen. Jag låtsas att det är någon jag håller om och inte något. Jag stryker maniskt ena tummen över min andra hand för att trösta mig själv med egen beröring. Värken i kroppen gör mig trött och tillslut somnar jag utmattad och sönderriven. Den bultande tomheten är det sista bröstet känner innan jag faller i drömmar om ett liv där jag mår bra.

Jag har ingen diagnos, vilket gör att på pappret är jag välmående och frisk från sjukdomar. Jag faller mellan stolarna i ett system som ska hjälpa. Jag mår bara dåligt, men trasig, trasig är jag inte. Ryck upp dig och bit ihop säger de. Livskriser och din typ av psykisk ohälsa överlever man.

Håll käften vill jag säga."

Det gör ont när hjärtat brister är en samling med texter om psykisk ohälsa, kärlek, livet och tystnad. En bok som är skriven med målet att inte hålla tillbaka, att beröra tabubelagda ämnen och beskriva hur det kan kännas att inte fungera som man ska. Boken inkluderar även texter om livets vackra kanter, en dos av lycka och kärlek i många former.

Josefine Sidebäck, född 1995, studerar till gymnasielärare vid Uppsala universitet och driver instagramkontot texteravjosefine med 3400 följare. Mellan föreläsningar och frukostar i ett studentrum har hon skrivit denna bok, som handlar om hur ont det gör när hjärtat brister. Allt för att göra det hon kan för att göra det okej att inte må bra.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone