Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kollapsen – Han var död i 20 minuter men kom tillbaka
Isbn: 978-91-7761-707-5
Förlag: Storytel Dox
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Kollapsen – Han var död i 20 minuter men kom tillbaka

Livet är på topp för polismannen Christer So¨derqvist när det plötsligt händer. Kroppen kollapsar och hja¨rtat står stilla i 20 minuter. Han a¨r do¨dsdo¨md.

Christer So¨derqvist har ka¨nt sig ha¨ngig och sma°febrig i na°gra dagar när han plötsligt fa°r ho¨g feber och åker in till sjukhuset. Han a¨r da° i mycket da°ligt skick. Pa° kardiologen konstateras hja¨rtsvikt och han la¨ggs in. Hans hja¨rta har gett upp och personalen ka¨mpar med hja¨rtmassage. Christer fo¨rs till operationsavdelningen och samtidigt kopplas han till en hja¨rtlungmaskin. Ba°da hja¨rtkamrarna a¨r ur funktion. Lungorna har kollapsat, liksom njurarna och levern. Men han dör han inte, tack vare ett nytt hja¨lphja¨rta.

Nu börjar den tuffa kampen tillbaka mot ett drägligt liv.

KOLLAPSEN – CHRISTER VAR DO¨D I 20 MINUTER MEN KOM TILLBAKA är en artikel som ursprungligen publicerades i Sydsvenskan 30 januari 2005.

KATIA WAGNER är undersökande journalist och författare som specialiserat sig på berättande journalistik med ett socialt perspektiv. Hon har bland annat belönats med Guldspaden och Wendelapriset för bästa sociala reportage.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone