Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Aldrig en av oss
Isbn: 978-91-2715-092-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Aldrig en av oss

När Ejvor Jonsson är ett år gammal kommer Jakob De Geer på besök på barnhemmet där hon bor. När han får se den ljuslockiga flickan slita en nalle från en pojke, slå honom i huvudet med den och ilsket skrika "Min! Min!" säger han direkt: "Den där ser ut att ha temperament. Jag väljer henne!" Jonsson blir De Geer, och Ejvor blir Yvonne. Så börjar ett liv som adoptivbarn i en av Sveriges mest anrika adelsfamiljer, med en far som anser sig stå högre än kungafamiljen, både vad gäller moral och börd, och som samtidigt hellre pratar med taxichaufförer än med dumma
släktingar. Jakob och hans fru Ingrid är stolta motståndare till nazism både utomlands och hemma, hon skriver flammande dikter och han utrikespolitiska inlägg. De är vänner med Alexandra Kollontaj och Amelie Posse, och släkt med Agnes von Krusenstjerna. När kriget är över är det som om de båda krymper och blir nästan vanliga.

Aldrig en av oss är en insiktsfull, roande och sammansatt självbiografi om att växa upp i en av Sveriges mest blåblodiga familjer, men vara smärtsamt medveten och ständigt bli påmind om att ens eget blod är rött.


Yvonne De Geer var den första kvinnliga reportern på Expressen, dit hon handplockades av Carl-Adam Nycop. Hon har arbetat på bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio och Dagens Industri och som presschef på Konsumentverket. Hon bor i Stockholm och på Åland.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone