Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Geim
Isbn: 978-91-3715-274-5
Förlag: Bokförlaget Forum
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Geim

Geim är första delen i Anders de la Mottes succétrilogi om Henrik Pettersson. Den belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris 2010 och har med sina starka kopplingar till samtiden hyllats för att vara nyskapande inom thrillergenren.

Henrik ”HP” Pettersson är en småhustlare som skiter i det mesta. En dag kommer han över en mobiltelefon som märkligt nog verkar känna till det mesta om honom, och via den blir han inbjuden till en fascinerande ny upplevelse: ett Alternate Reality Game som utspelar sig mitt i den intet ont anande Svennevärlden. Efter att han klarat inträdesprovet erbjuds han en rad olika kittlande uppdrag som alla filmas för att senare visas upp på en rankinglista och bedömas av ett slutet nätcommunity. I takt med att spänningen, belöningarna och inte minst creden från fansen växer tar HP allt större risker och snart är han beredd att göra nästan vad som helst för att få fortsätta spela.

Polisinspektör Rebecca Normén är HP:s totala motsats. Hon är anställd på Säpos livvaktsrotel och har stenkoll på sitt liv, ändå känner hon sig inte säker. Någon vet obehagligt mycket om hennes förflutna. Om sådant som ingen borde veta. Som till exempel att hon är en mördare ... Är det någon som leker med henne?

Efterhand som Spelet tränger sig allt djupare in i deras liv närmar sig HP:s och Rebeccas världar oundvikligen varandra. Men om verkligheten bara är ett spel, vad är då egentligen på riktigt? Och är du verkligen säker på att du vill spela?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone