Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tvättade pengar
Isbn: 978-91-7803-066-8
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Tvättade pengar

I den här nya bokserien för barn skriver de två författarna Martin Widmark och Petter Lidbeck tillsammans för första gången!

"Böcker för barn - men utan barn!" skrattar Petter, "men som i grunden har ett väldigt angeläget budskap."

Martin förtydligar: "Det handlar om pensionärer, en ganska obehagligt marginaliserad grupp i vårt samhälle."

Petter fortsätter: "Faktum är att de äldre i barnlitteraturen ofta hamnar i stereotypa fack. Den gulliga mormodern eller den sura gubben i trappen. Vi kände att det var dags för en uppryckning!"

När Martin och Petter berättar om den nya serien går replikerna som ping pong-bollar, och man kan tänka sig hur skrivandet har gått till. Och hur kul de har haft när de har skrivit.

"Historierna lägger vi tillsammans. Sedan delar vi in dem i kapitel", säger Petter. "Vi har skrivit varannat kapitel", avslöjar Martin. "Men med full frihet för den andre att ändra, lägga till och dra ifrån hur mycket han vill. På så sätt hoppas vi att läsaren inte ska uppleva några 'skarvar' i texten."

Det här liknar inte någonting annat som har skrivits! I den första boken får vi lära känna Osvald, Dagny och Grace, som alla är gamla och får vänta länge på sin tur på banken. Dessutom försöker bankdirektören Noppe Laagerberg lura dem. Men de vägrar att låta sig hunsas längre.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone