Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Grifters
Isbn: 978-91-7645-158-8
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Grifters

På ytan är Roy Dillion en anspråkslös man. Men i själva verket saknar han alla former av moral. De tusen och åter tusen dollar som han gömmer i sin billiga lägenhet känner ingen annan till. Det är pengar som Roy tjänat in genom åratal av bedrägerier.
När ett av Dillions svindlerier misslyckas och slutar med att han blir misshandlad börjar saker gå fel. Roy plågas av svåra inre blödningar. Dessutom väntar en gammal bekant på honom, någon som han inte träffat på många år - den mest hänsynslösa person som Roy Dillion någonsin mött: sin egen mor.
Grifters har kallats en av de tuffaste kriminalromanerna genom tiderna. En berättelse om kärlek och girighet, om en cynisk värld där moralen är fullständigt död.
I översättning av Einar Heckscher.

JIM THOMPSON [1906-1977] föddes i Anadarko, Oklahoma. Han har skrivit ett trettiotal böcker och räknas, tillsammans med Raymond Chandler och James Ellroy, som en av de främsta - och mest hårdkokta - noirförfattarna genom tiderna. Modernista ger nu ut Jim Thompsons två största klassiker: Getaway från 1958 och Grifters från 1963.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone