Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vaggvisa
Isbn: 978-91-2715-252-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Vaggvisa

Hemmet har aldrig tidigare varit så välstädat och barnen avgudar henne. Barnfickan Louise, en äldre fransyska som valts ut med omsorg, har kommit in i deras liv och förändrat det. Tack vare henne har Myriam kunnat återuppta sin juristkarriär och hon och maken Paul lägger tacksamt sina barn i hennes händer.
Lika beroende som de blir av Louises hjälp, lika instängda känner de sig efter ett tag. De märker hur hon förändras, får plötsliga vredesutbrott och dyker ibland inte alls upp, men de undviker i det längsta att konfrontera henne. I det vackra huset i Paris tionde arrondissement har ett mörker sipprat in och nedräkningen mot en katastrof har tagit sin början.
Paris blir ett mikrokosmos där klass, etnicitet och skillnaden mellan förort och innerstad tydligt framträder. Romanen genomsyras även av konfikten i det moderna föräldraskapet, hur kombinera barn, arbete och ett ständigt dåligt samvete?


Fransk-marockanska Leïla Slimanis andra roman blev en skräll i det litterära Frankrike då den tilldelades Goncourtpriset. Den har samma psykologiska spänningsnerv som Gillian Flynns "Mörka platser" och blev en bestseller med snart 600 000 sålda exemplar. Den översätts nu i 36 länder.


LEÏLA SLIMANI (född 1981) är journalist och författare, uppvuxen i Marocko och bor sedan snart tjugo år i Paris. 2014 utkom hennes debutroman "Dans le jardin de logre".


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone