Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flickan på den dansande hästen: min och Valegros väg till toppen
Isbn: 978-91-8810-754-1
Förlag: Bokförlaget Nona
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Flickan på den dansande hästen: min och Valegros väg till toppen

Charlotte Dujardin har ridit sedan hon var två år och tävlat från tre års ålder. Hennes talang gick inte att ta miste på, men att ge sig på dressyr var långt ifrån självklart. Med sina aristokratiska anor och astronomiska kostnader var dressyren reserverad för de rika. Inget att räkna med för en flicka från medelklassen. Tack vare sina föräldrars uppoffringar kunde hon följa sin dröm och sluta skolan när hon fyllde 16 för att delta i så många tävlingar som möjligt.

För första gången berättar hon nu sin fantastiska historia. Om hur hon gick från hästskötare till världsmästare samt om hennes och Valegros unika relation. Det är en öppenhjärtig, ofta humoristisk och avslöjande inifrånskildring om ridsportens tuffa villkor.

Charlotte Dujardin är född 1985 i Storbritannien. För att finansiera sina döttrars hästhobby, köpte och sålde deras mamma Jane Dujardin ponnyer som döttrarna fick rida till så att dessa kunde säljas med vinst. Charlotte Dujardin blev dubbel guldmedaljör på Valegro vid OS i London 2012 och vid OS i Rio de Janeiro 2016. Med Valegro har hon även vunnit två individuella VM-guld 2014, lagsilver i VM 2014, lagguld i EM 2011, individuellt EM-guld 2013 samt Världscupfinalerna i Lyon 2014 och Las Vegas 2015. Ekipaget blev det första i historien som vunnit alla mästerskap. Dujardin innehar världsrekorden i alla Grand Prix-program, med det högsta i Kür (fritt program till musik) på 94,300procent (2014). Vid OS 2012 tog hon Storbritanniens första dressyrmedalj, därtill på olympiskt rekord i Grand Prix: 90,089procent.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone