Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Juliane och jag
Isbn: 978-91-7781-184-8
Förlag: Modernista
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Juliane och jag

Det finns människor som blir galna vid fullmåne. Ibland är Kim rädd att det ska hända henne – för hon har respekt för mörkret hon känner inombords.
Kim har alltid känt sig ensam om de sakerna. Tills Juliane börjar i hennes skola; Juliane som alla andra tycker är konstig. Juliane och Kim blir bästa vänner. Tillsammans ger de sig hän åt sina intressen: vampyrer och häxkonst. Med hjälp av häxkonst, tänker de, kan de få precis som de vill.
Juliane & jag har blivit en av de verkliga svenska ungdomsboksklassikerna och filmatiserades som TV-serie med titeln Nattens barn [1995], i regi av Lisa Ohlin.

INGER EDELFELDT, född i Stockholm 1956, är författare och illustratör. Hon debuterade som författare med romanen Duktig pojke [1977], som räknas till de allra första svenska »komma ut«-böckerna. Sedan dess har hon gett ut närmare fyrtio böcker. Som illustratör har hon medverkat i ytterligare ett tjugotal; mest kända är hennes illustrationer till J. R. R. Tolkien-böckerna. Inger Edelfeldt har tilldelats en rad priser, till exempel Deutscher Jugendliteraturpreis [1987], Svenska Dagbladets litteraturpris [1991] och Ivar Lo Johanssons personliga pris [1997].


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone