Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sweet Lolita
Isbn: 978-91-6424-325-6
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Sweet Lolita

Matilda läser meddelandet på skärmen och tvekar några sekunder. Hon dubbelkollar att dörren till henns rum är låst och tar av sig t-shirt och mysbyxor och låter dem ligga i en hög på golvet.

Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson. 

I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande. 

Sweet Lolita skildrar livet bakom stängda tonårsdörrar, och visar hur jakten på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Det är en spännande och angelägen bok om flickors och unga kvinnors utsatthet.

Det här är den första delen i en planerad serie spänningsromaner om brotten som sker mitt ibland oss, med journalisten Aida Svantesson och parhästen kriminologiprofessorn Kajan Berglund i centrum. 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone