Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vintertid i röd stuga
Isbn: 978-87-1177-931-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Vintertid i röd stuga

'Det som hände kunde ha hänt var som helst.
Nu hände det i alla fall i en röd stuga som värmdes upp med järnkamin men det var en tillfällighet att det hände just där. Det föll sig så.
Två händelser var det i samma stuga och det gick ett år mellan händelserna. Ingendera händelserna förklarar dock den andra. Det är en berättelse om det som antänds utan att brinna upp. Efteråt är allt kvar men inget är sig likt.
Det låter gåtfullt.
Än så länge.'

Det var efter nyårsafton och en grupp ungdomar har åkt upp till stugan för att fira nyår. De har med sig mat och vin, och spenderar det mesta av dagarna med att ligga runt kaminen och prata om framtiden. De var jämna par och alla flyttade närmare de man helst ville sitta nära. Det är en trevande ungdomskärlek som spirar, med all den ångest som så ofta följer i hasorna.

Denna novell är en del av novellsamlingen 'Farsan och jag', som skildrar en barndom och ungdomstid från förra seklets början.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone