Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Harald och den lila kritan
Isbn: 978-91-7781-396-5
Förlag: Modernista
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Harald och den lila kritan

En kväll bestämmer sig Harald för att gå ut och gå i månskenet. Men det finns ingen måne och ingen väg att gå på, så Harald ritar en måne och en väg med sin lila krita. Det blir början på ett magiskt, förunderligt äventyr. Harald går genom en skog, möter en farlig drake, färdas med båt över öppet hav. Till sist, efter en rad spännande upplevelser, är han trött och det är dags att ta sig hem igen. Men hur ska han kunna hitta tillbaka?
Harald och den lila kritan kom ut första gången 1955 och har sedan dess aldrig gått ur tryck. Flera gånger har den utsetts till en av de bästa barnböckerna genom tiderna. I och med denna utgåva presenteras boken för första gången på svenska i sin ursprungliga form, med digitalt restaurerade originalillustrationer.

CROCKETT JOHNSON var en pseudonym för David Johnson Leisk [1906-1985], en amerikansk tidningstecknare och barnboksförfattare född i Queens, New York. Harald och den lila kritan [Harold and the Purple Crayon, 1955] är hans mest kända och älskade barnbok. Boken har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över och har aldrig gått ur tryck. I och med denna digitalt restaurerade presentutgåva presenteras boken för första gången på svenska i sin ursprungliga form.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone