Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 8 diagnoser – det var f#n inte lätt
Isbn:
Förlag: Storyhood AB
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

8 diagnoser – det var f#n inte lätt

Melika Zakariae är en ung och framgångsrik entreprenör och allt hon bestämmer sig för tycks bli verklighet. Hon har gjort sig ett namn som bloggare, fotograf, DJ och sedan startat en egen tidning. Men bakom framgången finns en svår kamp som inte syns på ytan.

I 8 diagnoser får vi följa Melika som söker svar på frågor hon alltid ställt. Sökandet tar sin början 1979 under en våldsam statskupp i Iran, flera år innan hon själv föddes. Melika berättar om föräldrarnas flykt till Sverige, sin uppväxt där hon var utåtagerande och stökig, hade svårt att passa in men samtidigt var omtyckt och full av energi. Under ytan doldes ett mörker som ledde till destruktiva beteenden, ångest och missbruk. Till slut ledde allt till en kollaps där hon tappade lusten att leva. Nere på botten, när allt var som mörkast, så kom också vändningen och en lång och tuff resa inleddes för att försöka förstå det hon så länge flytt ifrån. Trots näthat, sexism och avundsjuka gav hon inte upp, utan fortsatte hela tiden framåt.

Melika Zakariae berättar om sexuella övergrepp, om trauman från krig som går i arv, om att leva med åtta psykiatriska diagnoser och mot alla odds nå framgång och lycka.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone