Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Leo Carring: Dansösens juveler. Återutgivning av minitext från 1925
Isbn: 978-91-7863-050-9
Förlag: Bokförlaget Klassiska deckare
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Leo Carring: Dansösens juveler. Återutgivning av minitext från 1925

I den här minitexten får du veta mer om den mystiske svenske privatdetektiven John Rogan.
Denne är en medarbetare till deckaren Leo Carring och i den här berättelsen berättar han om ett av sina äventyr för sin kollega.

Du får läsa om svenska restauranger och teatrar, exotiska dansöser, värdefulla juveler, och mystiska stölder.

Det här är en av många noveller och romaner om advokaten och privatdetektiven Leo Carring. Berättelserna om  Carring startade den första svenska deckarvågen och han kallas ofta för ”Sveriges Sherlock Holmes”.
De flesta äventyr med detektiven Leo Carring utspelar sig i Stockholm och ger spännande skildringar av dåtidens nöjes- och vardagsliv.
 
Författare till texten är Samuel August Duse (1873–1933). Han började karriären som yrkesofficer vid artilleriet och skrev sina första böcker efter en äventyrlig expedition till Antarktis år 1901. Hans största succé kom med böckerna om Leo Carring, som gavs ut i mängder av upplagor och som också översattes till ett dussintals olika språk.  

Den här texten publicerades ursprungligen i tidskriften ”Julpost” år 1925 med titeln ”Dansösens juveler. Detektivhistoria”

I den här e-boken publicerar vi originalets text ordagrant och helt utan ändringar; alla namn, uttryck och till och med felstavningar har behållits.
Eftersom den här texten skrevs i början av 1900-talet så innehåller den namn, ord och mått som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone