Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nebbiolo - så funkar det
Isbn: 978-91-2715-899-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

Nebbiolo - så funkar det

Alf och Petter är tillbaka med en ohämmad hyllning till världens bästa druva. En kärleksfull djupdykning bland de magiska vinerna från Barolo och Barbaresco, och deras än så länge oupptäckta grannar. Vi får följa med på vinresor och träffa producenter, odlare, krögare och får tips om druvans bästa superkombos. Nebbiolo i köket. Nebbiolo och pizza. Nebbiolo i osten. Nebbiolo på Systembolaget. Nebbiolo på auktion. Nebbiolo i resten av världen. Nebbiolo på film. Nebbiolo för kung och fosterland!

Men sitter verkligen magin i druvans skal eller handlar allt om adressen där den odlas? Kan vem som helst odla nebbiolo? Och kan vem som helst uppskatta vinerna? Våra författare går till botten med druvan som en gång förde dem samman.

"Nebbiolo så funkar det" följer i samma spår och upptäckaranda som duons tidigare bok "Vin så funkar det".

Alf Tumble debuterade som författare 2013 med den nydanande boken Drick! 2015 släpptes den mer djuplodande och prisbelönta uppföljaren "Vin med adress". Tumble arbetar till vardags som vinskribent på Dagens Nyheter och driver tillsammans Petter vinsajten Vinos.nu.

Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han för olika media och håller hyllade vinprovningar.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone