Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Williams rättvisa kompisar
Isbn: 978-91-7577-634-7
Förlag: Idus förlag
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Williams rättvisa kompisar

Vad är egentligen rättvist? Varför får Caroline gå före i kön när Jimmy måste vänta? Varför behöver inte Björn duka undan? I boken förstår barnen så småningom om att ”lika” inte alltid är ”rättvist”.

Williams rättvisa kompisarär den tredje boken om William och hans vänner. Boken har ett tydligt budskap – det är inte alltid rättvist att behandla alla barn lika. Barn har inte samma behov och genom att göra olika blir det mer rättvist för alla. Som för Caroline som inte behöver vänta på sin tur eller för Björn som inte behöver duka av maten. Författaren Marie Bosson Rydell förklarar genom att beskriva olika situationer i förskolan att det som är lätt för dem flesta kan vara svårt för andra. Alla barn har rätt att få hjälp utifrån sina behov. Vagnen kan för ett barn vara ett lika viktigt hjälpmedel som glasögonen är för ett annat.
”Språket flyter lätt och texten samspelar på ett utmärkt sätt med Karin Erikssons färgstarka och igenkännande bilder. Yngre barn i förskolan brukar sällan ifrågasätta varför barnen behandlas olika utifrån de behov de har. För de äldre barnen i förskolan och även för barnen i förskoleklassen kan den här boken vara en samtalsöppnare om vad som egentligen är rättvist.” BTJ-häfte 1, 2018, Maj-Britt Claesson


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone