Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kyla
Isbn: 978-91-7226-196-9
Förlag: Bokförlaget Opal
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Kyla

Tänk dig att strömmen slås ut och kontakten med omvärlden bryts. Tänk dig att det är minus trettio grader ute och det blir bara kallare. Vad händer med ett samhälle när det visar sig vara som skörast? Vad gör du för att klara dig undan kylan?  

För Sofia blir situationen verklighet när hon och hennes syskon tvingas lämna Aleå på grund av ett strömavbrott som lamslår samhället. Värst av allt är kylan, som för varje minut som går blir mer och mer påtaglig. I deras morfars stuga i Innaniträsk kan de elda, men utan fungerande mobiler isoleras de från allt som händer utanför.

Samtidigt finns en annan oro. Elias. Elias befinner sig på en musikfestival när allt plötsligt blir svart. Och kallt. Trots svårigheterna måste han ta sig tillbaka till Aleå, tillbaka till Sofia. Men till vilket pris?

Utan ström och utan kontakt med omvärlden förvandlas Aleå till en plats präglad av mörker och kyla. En plats där folk fryser ihjäl, maten tar slut och desperationen tar över. Allt handlar om att överleva men för Sofia handlar det om mer än så. Om avstånd och separation från dem hon älskar. Om att göra allt för att hålla skenet uppe när kylan tränger sig på. 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone