Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mord på unga flickor vållar panik i Höganäs
Isbn: 978-87-2601-892-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2019

E-bok

Mord på unga flickor vållar panik i Höganäs

Höganäs i södra Skåne är en idyllisk liten stad, kanske mest känd för sin keramikindustri – inte som någon våldets hemvist. Men i början av 2000-talet spreds något som kan betecknas som skräck bland de knappt 23 000 invånarna. På kort tid tvingades polisen i staden att ta itu med två flickmord, där omständigheterna tycktes likartade.
Detta – tillsammans med tidigare ytterligare ouppklarade mord på unga kvinnor i Skåne – ledde till att massmedierna började berätta om en stad i skräck, där föräldrar höll sina barn hemma och folk undvek att vistas utomhus på nätterna. Det spekulerades om att en seriemördare gick lös.
Samtidigt engagerade sig medborgarna i polisens arbete och visade en vilja att hjälpa till som gjorde att utredarna närmast drunknade i tips och intressanta iakttagelser.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone